Veelgestelde vragen over Champix
Champix kopen Nederland

Veelgestelde vragen


Op deze pagina vind je veelgestelde vragen met betrekking tot het geneesmiddel Champix. Je vind direct onder de vraag ook het antwoord op deze vraag terug. Heb je een vraag, kijk dan altijd eerst tussen de veelgestelde vragen alvorens je contact met ons opneemt. Het kan namelijk zijn dat iemand jou vraag al heeft gesteld en dat het antwoord op deze vraag dan ook op deze pagina is terug te vinden.

Wat kan ik doen als ik een tablet ben vergeten in te nemen?
Indien de inname volgende tablet binnen 4 uur tijd op het programma staat sla je de tablet die je vergeten bent over. Wanneer de inname van de volgende tablet meer dan 4 uur tussentijd heeft kun je de vergeten tablet alsnog innemen.

Ik ben zwanger en wil graag stoppen met roken kan ik Champix gebruiken?
Zwangere vrouwen wordt het gebruik van dit middel afgeraden. Het is momenteel nog niet bekend of het gebruik van dit middel kwaad kan tijdens een zwangerschap. Gebruik dit middel dus niet als je zwanger bent of denkt te zijn. Ook als je borstvoeding geeft mag je dit middel niet gebruiken. Dit om exact dezelfde reden als het gebruik bij zwangere vrouwen.

Ik gebruik andere medicatie kan dit kwaad?
Er is geen medicatie bekend die belangrijke wisselwerkingen hebben met dit geneesmiddel. Toch is het raadzaam het gebruik van andere medicatie even te overleggen met de (huis)arts.